Ma scuzati ca intervin

In ultima saptamana am citit trei chestii care m-au pus pe ganduri rau de tot.

Prima stire e despre propunerea guvernului slovac de a steriliza tiganii. Propunere care ar putea sa fie adoptata si de alte tari, daca devine lege in Slovacia. Acum, ce sa zic, nu-s eu cel mai mare fan al tiganilor, mai ales a alora care fura si care nu-s asa de multi in comparatie cu alti hoti si criminali, de alta etnie. Dar nu despre asta discutam, ci despre o propunere de lege care vrea sa trateze niste oameni ca pe niste animale. Sterilizam caini, pisici si tigani. E acelasi lucru, nu?

A doua stire e despre guvernul Marii Britanii care vrea sa interzica diabeticilor sa se urce la volan. Nu toti diabeticii, ci insulino-dependentii. Ok, criza lipsei de insulina e periculoasa si poate provoca accidente, insa mi se pare absurd sa interzici tuturor diabeticilor sa mai conduca o masina, in conditiile in care boala este controlabila. Adica nu e cel mai normal lucru din lume sa tratezi diabeticii ca pe niste persoane cu handicap, incapabile sa-si poarte de grija.

Ultima stire despre care vorbesc e interzicerea telefoanelor si tabletelor Samsung in Europa. Ca Apple a avut proces cu Samsung, ok, e de inteles, e razboi pe piata asta in continua dezvoltare. Dar cine dracu’ e tribunalul ala care a decis ca poti sa interzici un produs pe un continent intreg? Nu cumva asta inseamna a pierde putin din libertatea de a alege? In curand Apple o sa castige toate procesele, pe motiv ca au inventat apa calda si apoi o sa fim obligati sa le folosim produsele, ca altele nu mai sunt.

Mie mi se pare ca ne indreptam, din nou, spre era socialista, iar noi, bieti romani, n-am avut prea multa vreme sa ne bucuram de democratie, ca am intrat in Uniunea Europeana, cu legile ei absurde.

Hitler si Ceausescu inchina un pahar in Iad, fix in momentele astea.


18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *