Mai tine cineva la intimitate?

Stau in pat de ieri dupa-amiaza, ceva probleme pe la nervul sciatic. Nimic ingrijorator, dar destul sa ma irite. Cred ca 2012 e anul in care m-am subrezit, ca niciodata n-am avut asa probleme de sanatate. In fine, totul trece. No, stand eu asa in pat, am butonat televizorul si am dat peste un interviu facut de Pro TV cu un cantaret de muzica populara, Constantin Enceanu (daca am retinut bine), in care domnul cantaret vorbea cu nonsalanta despre dorinta dansului de a avea doi copii, dorinta care nu i-a fost indeplinita de nevasta. Are doar un copil, a mai vrut unul, a povestit despre avorturile sotiei, despre cele cateva aproape divorturi, practic a zis toate secretele familiei. Care, poate, nu sunt secrete, dar tin de viata lor de acasa, nu de calitatea de cantaret a domnului.

Am cunostinte care “zic” pe Facebook unde merg si ce fac. Care si-au setat pe Facebook Places adresa de acasa si isi dau check-in de cate ori ajung sau isi fac acolo cate o poza. Si care, evident, isi dau check-in si prin alte locuri, parca invitand hotii sa le calce casa si sa-i lase in fundul gol.

Altii isi povestesc dramele personale acolo. Dezamagiri in dragoste, suparari pe prieteni si alte alea. Se pun singuri in postura de a fi penibili si nici macar nu realizeaza asta. Printre ei, si colegi bloggeri, a caror viata nu e un secret pentru cei trei mii de prieteni. Isi fac public orice coltisor de suflet si apoi se mira ca altii ii iau la misto sau folosesc lucrurile alea impotriva lor.

Viata mea personala e A MEA. Prietenii mei sunt doar ai mei, dramele personale ma privesc, supararile imi apartin. Am crescut prietenii de ani de zile, tocmai ca sa pot suna un prieten la orice ora din zi sau din noapte. Si invers, sa ma sune ei pe mine. Ma feresc de poze cat pot de tare (de exemplu, de la TIFF am doua fotografii; nu simt nevoia sa arat ce-am facut, unde si cu ce m-am imbracat – toate informatiile interesante despre evenimentele la care particip sunt pe blog), iar daca sunt fotografi care fac exces de zel, ii rog sa ma scoata din fotografii sau sa nu ma arate pe Facebook (alt exemplu: pozele de la intalnirea de 15 ani de cand am terminat liceul sunt doar pe grupul nostru).

Protejati-va intimitatea, nu mai oferiti lumii detalii, s-ar putea sa va treziti intr-o zi ca nimeni nu mai e interesat de ceea ce puteti sa oferiti, daca le expuneti celorlalti absolut tot.


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *