Multă dragoste cu doar 59 de lei

Știu, am zis de mai multe ori că încerc să nu mă mai uit în direcția speaker-ilor motivaționali, antreprenorilor care nu știu ce înseamnă TVA (și la ce folosește el) sau a consilierilor de dezvoltare personală apăruți ca ciupercile după ploaie. Încerc din răsputeri să nu-i mai văd, dar uneori mi se urcă sângele la cap atât de tare că încep să văd roșu și negru deodată.

Azi, vorbim despre un curs de seducție pe Facebook. Da. Există așa ceva în lumea mirifică a internetului românesc și, practic, e o bagatelă. Și din punct de vedere al prețului (59 de lei), și din punct de vedere al importanței, dar cine-s eu să judec.

Screenshot_2016-02-25-09-19-45

Am vorbit de atâtea ori de nevoia noastră de a fi ascultați și învățați să trăim în lumea de azi. O lume care se schimbă constant și plină de oameni care profită de slăbiciunile altora (nu că asta n-ar fi de când s-au făcut cerul și pământul). Dar de aici până la a călca pe capul femeilor din România, propunând un așa-zis curs de agățat pe Facebook, cred ca e o cale lungă, străbătută, iată, de un domn care- nici mai mult nici mai puțin – promite femei clasa A, nu mediocre. Nu una, ci foarte multe. Toate, dacă se poate.

Screenshot_2016-02-25-09-20-28

Așa cum zicea aseara o bună prietenă, io l-aș da pe ăsta în judecată pentru promisiuni mincinoase (sigur există vreo lege despre asta, doar că nu știu eu termenii corecți). Și pentru denigrare. Și pentru discriminare. Yeah, o să fie destui care or să spună că exagerez, dar dați un ochi peste screenshot-uri și spuneți-mi că n-am dreptate.

Screenshot_2016-02-25-09-20-49

A nu se înțelege că am vreo problema cu psihologii sau cu consilierii (adevărați, acreditați, școliți) de dezvoltare personală. Din contră, cred că avem nevoie de ei, poate mai diminuăm din dezastrul creșterii unei întregi generații de „sechelați” din diverse motive. Problemele mele sunt cu acești oameni care nu pun osul la muncă, vând iluzii și ajung să lase în urma lor niște oameni și mai infirmi decât erau până i-au cunoscut.

Screenshot_2016-02-25-09-21-34

Apelul la decență e inutil. Sper doar să învățăm, în timp, cum să ne ferim de plaga asta a motivaționalilor care au acoperit România


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *