Sa ni-l dati pe Shone inapoi!

De felul meu, sunt un om rabdator. Ma rog, n-am fost asa toata viata, insa mi-am dat seama ca fiecare trebuie sa isi vada de treburile la care se pricepe si sa nu se bage in oala altuia. Iar cand e vorba de antrenarea si performantele unei echipe de baschet, sa lasam specialistii sa-si faca treaba, zic.

N-am avut nicio parere cand actualul antrenor al BC Timisoara, Pedrag Badnjarevic, a hotarat ca Nenad Markovic (Shone, cum ii spun suporterii si apropiatii), care are 6 ani la echipa si e capitan, sa nu mai joace in meciurile din campionatul national. Am zis ca e o chestie temporara, ca echipa e noua si ca acest antrenor incearca toate variantele posibile pentru a ajunge sa alcatuiasca o echipa cu care sa rupa tot. O vreme, a rupt cu acelasi 5 de start: Jovanovic, Popescu, Archie, Cuic si mai nou venitul Spralja (care a sustinut postul lui Sarovic, accidentat o perioada lunga).

Suporterii se bucurau pentru victorii si sufereau pentru lipsa lui Shone de pe teren. Si uite asa, radeau cu un ochi, plangeau cu altul. Timpul a trecut si returul a inceput sa scartaie, toata lumea e obosita dupa 3 competitii in care au jucat concomitent: campionatul, Cupa Romaniei si Liga Balcanica. Tot ruland aceiasi jucatori, cand ai o banca lunga pe care ai putea s-o rulezi, incepi sa iti pui intrebari. De ce joaca Cuic 35 de minute si are 0 puncte, 0 recuperari, 1 assist si 5 greseli personale? De ce joaca Siriscevic 24 de minute si are 2 puncte, 0 recuperari, 0 assist si 3 greseli personale? Si, mai ales, in aceste conditii, de ce sta Shone pe banca?

Aseara, Florin Mihoc de la TVR Timisoara i-a luat un interviu lui Shone, dupa meciul cu Dinamo (castigat de ai nostri cu 100 la 58), iar bunul simt si determinarea acestui mare jucator m-au coplesit. A spus ca inca vrea sa demonstreze ca e bun pe teren, chiar daca prinde doar cate 10 minute odata la 5 meciuri. Nu contesta deciziile antrenorului, desi e clar ca un jucator ca el, care a adus cupa la Timisoara si unul dintre cei de baza in trecutul tumultos al echipei, nu are cum sa se impace prea usor cu situatia actuala, aceea de a fi un capitan nejucator.

Cand joaca, Shone arata ca poate, desi el asta face de 6 ani, deja. Si e pacat ca un antrenor nu stie sa arate suporterilor ca tine cont de parerea lor si ca respecta cariera unui jucator extraordinar, care face parte din Timisoara, chiar daca nu e nascut aici. Problema cea mai mare va fi la final de sezon cand, poate, Shone va dori sa plece.

Abia atunci aceasta echipa va ramane “libera” de suporteri.

*sursa poza


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *