Si? Ziceati ca nu se intampla lucruri la Timisoara?

Daca tot m-am hotarat sa stau pe acasa mai mult si sa ma concentrez la cele multe pe care le am de facut anul asta, scopul meu e sa gasesc cat mai multe evenimente culturale la care sa particip. Sa vedem daca pot imbina munca ziua si expozitii, concerte, spectacole de teatru sau filme seara.

Ziua de azi e una cu doua evenimente: un vernisaj la Bastion (cu o poveste foarte faina, v-o spun maine – desi poate ar trebui sa ajungeti, care puteti, ca e misto) si un concert de jazz care se tine la sala multifunctionala a Consiliului Judetean. Ma depaseste de ce aceste doua evenimente nu sunt sustinute de presa locala, dar, ma rog, ei isi stiu planul editorial.

Dar despre altceva voiam sa va vorbesc si anume despre concertul exceptional care va avea loc vineri, 8 februarie, ora 21, la Jazzissimo. Doi dintre cei mai buni muzicieni de improvizatie din Olanda, Ab Baars si Ig Henneman vin in Timisoara si eu trepidez de bucurie. Ca pana acum am stiut despre ei doar de pe youtube sau din povesti de pe la prieteni. Unde mai pui ca o sa si stau putin de vorba cu ei, inainte de concert. Ma ia cu dureri de stomac numai cand ma gandesc la asta.

Concert Jazzissimo 8 februarie

“Un maestru al formei, Ab Baars ofera tot ceea ce e mai bun in muzica improvizatorica olandeza. Desi regasim arareori in ea ritmuri de swing, muzica lui Ab Baars este mereu catchy si asta pentru ca se raporteaza mereu la esenta si are intotdeauna un sunet clar, distinct.

Ig Henneman, violonista si compozitoare, este lidera grupurilor sale reunind muzicieni din diverse teritorii muzicale, radical free improvisation, jazz, muzica contemporana. A scris muzica pentru film si teatru, iar ca muzician improvizator formatiile sale de baza au fost Ig Henneman Sextet, Duo Baars-Henneman si Queen Mab Trio.” (de aici)

Concertul face parte din Romanian Winter Tour (organizat de Muzica de Vest, cu sprijinul Ambasadei Regatului Olandez la Bucuresti – iar pentru Timisoara, inteleg ca meritul e al lui Marius Giura, organizator al Garana Jazz Fest) . Pe 7 februarie vor fi la Bucuresti si pe 9 februarie vor fi la Oradea. La Timisoara, biletul costa 20 de lei.

Lucruri se intampla, important e sa aflam de ele. Sa nu ne mai plangem ca nu se face nimic, ci sa mergem si sa dam bani pe niste bilete, ca sa avem parte de bucurie in suflete, pentru o ora si un pic. Poate si mai mult. Sau macar sa ne simtim cu o secunda mai intelepti decat altii care stau acasa si bat din taste ca n-avem.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *