Poveste de la Jolidon

Acest post face parte dintr-o serie dedicata Cluj Brands Tour, turul neconventional Clujului in care brandurile clujene de renume au acceptat sa se isi dezvaluie o parte din secretul succesului bloggerilor din Cluj si din tara.

Istoria Jolidon se gaseste pe Wikipedia. Sau, daca dau un search pe Google, as putea gasi datele pe care le-am ratat in timpul prezentarii de azi, pentru ca am fost fascinata de alte chestii, nu de cifre.

Doamna Olga, director executiv al Jolidon, a renuntat la o cariera universitara pentru a pune umarul la construirea bazei companiei. Atunci cand toata lumea ii spunea ca e nebuna, ea a crezut in visul unui om (Gabriel Carlig) care voia sa faca o multinationala, de succes – un brand propriu.  Au construit Jolidon de la zero si, mai mult decat atat, au construit un brand puternic, care exporta peste tot in lume, care e prezent pe toate catwalk-urile importante ale modei internationale. Singuri.

Jolidon e poveste. Si de poveste. 90% din prototipurile create ajung parte din colectiile scoase pe piata. Pentru ca au designeri talentati, premiati, fosti absolventi ai Facultatii de Arte (sectia design) din Cluj (despre care doamna Olga zice ca e cea mai buna din tara). Pentru ca sunt total dedicati si implicati. Pentru ca sunt o familie cu 2500 de membri, in care fiecare om stie exact ce are de facut.

Jolidon inseamna produse unicat, care iti zambesc prin colturi de camere si birouri. Unicate sunt si bilutele aplicate manual pe sutiene de matase sau bikini dantelati, de niste doamne cu o migala incredibila.

Am urmarit mai bine de 5 minute un domn care taia dantela cu un fel de traforaj ultramodern. L-am privit fascinata cum alegea sabloanele in functie de materialul pe care il avea disponibil, masurand din ochi, cu atentie, ca nu cumva sa risipeasca material mai mult decat era necesar. Din spate a venit cineva din grupul nostru si a incercat sa il intrebe ceva. Directorul de marketing (care se afla in preajma) ne-a spus foarte simplu: “Stiti, domnul nu aude.” A fost un moment ciudat, am simtit ca incalc cumva spatiul intim si protector al unui om a carui perceptie despre lume e putin diferita de a mea.

Cand am revenit pe langa masa lui de lucru, dupa turul complet, l-am vazut vorbind cu cineva, tot din grupul nostru. Zambea fericit. M-am oprit, i-am strans mana, i-am urat spor la treaba si i-am multumit de primire. Iar el mi-a daruit cel mai frumos zambet al zilei de azi.

Cluj Brands Tour este un eveniment organizat de TVDeCe cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca.

SPONSORI OFICIALI: Banca Transilvania, Napolact, Vitacom, Farmec, Jolidon, Ursus si Trilulilu

PARTENERI: Best Western Plus Fusion Hotel, Autonom, Ludwig Bavarian Bierhaus, Starbucks si Webfactor.

 


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *