Robu, Garana Jazz si o mare nesimtire

UPDATE: faptele, pana acum, asa cum au fost prezentate in presa, inseamna caz penal pentru domnul primar Robu. Am dat cateva telefoane si am aflat ca daca hotararea consiliului local vechi (dinainte de alegeri) nu a fost anulata cu o hotarare a consiliului local nou (despre care stiu sigur ca nu s-a facut), atunci primaria Timisoara e obligata sa acorde acei bani. Totul e acum in mana organizatorilor, care trebuie sa mearga la Politie si sa faca plangere penala. Acum, gen.

UPDATE 2: domnul primar Robu s-a razgandit, dar putin. Intai a zis ca da 10.000 de lei, apoi ca da 20.000. Aflat de la Alexandra.

UPDATE 3: pentru cei care spun ca decizia Consiliului Local este ilegala, pentru ca festivalul nu se desfasoara in Timisoara, Dan Patrascu face lumina. Garana Jazz se face prin Casa de Cultura, deci o institutie care primeste bani de la bugetul local. Aici gasiti lista proiectelor culturale si banii care revin fiecarei actiuni. Garana Jazz e chiar la final, cu suma de 100.000 de lei.

UPDATE 4: pana la urma, primarul nu a mai cerut modificarea hotararii consiliului local si a decis ca Festivalul de la Garana va primi cei 100.000 de lei. Aveti aici stirea.

Ma pregateam sa scriu ca maine merg la Garana Jazz, cu mare entuziasm in suflet. Insa entuziasmul mi-a fost oprit de o stire pe care inca mi-e greu s-o digerez. Va invit s-o cititi si apoi sa va intoarceti. Daca va mai arde de vorbit si nu va ingretosati maxim.

Deci domnul primar Robu isi baga piciorul in ceea ce e unul dintre cele mai mari festivaluri de jazz din Europa. Isi baga picioarele in hotararea de consiliu si nu aproba niste bani care sunt VITALI pentru buna desfasurare a festivalului care aduce anual cateva mii de oameni intr-o zona care, de altfel, nu e prea vizitata vara, dar asta nu face subiectul acestui post.

Decizia e motivata, zice dom’ primar. Ca festivalul nu se desfasoara in Timisoara. Insa as vrea sa-i reamintesc domnului primar ca asociatia Jazz Banat, cea care organizeaza acest festival, a carei membri sunt timisoreni, nu sta cu fundul la soare un an intreg, de la un festival la altul, ci mai are si alte actiuni care se desfasoara in Timisoara si care duc numele orasului mai departe in cel mai bun fel. Ceea ce nu se poate spune de alte institutii, care primesc bani de la bugetul local, acei bani fiind toata finantarea lor, bani de care isi bat joc.

Bine ca ne straduim sa avem echipa de fotbal si ne doare la 16 metri de cot de cultura. Bine ca primaria alege sa nu incurajeze initiative de acest fel, dar alege sa finanteze toate evenimentele care n-au parte nici macar de un afis in promovare, d-apoi alte treburi mai elaborate.

Mi-e sila, domnule Robu. Va bateti joc de noi astia care ne straduim sa vedem o Romanie mai buna, prin actiuni de genul celei de la Garana. Ne calcati pe cap cu indiferenta fata de ceva ce ne bucura sufletele (ale noastre, timisorenilor, si ale celor foarte multi straini care vin la Garana in timpul festivalului) si ne face sa uitam de mizeria politica in care ne scaldam.

Doamne, ce mizerie!

PS: organizatorii spera intr-un numar cat mai mare de spectatori, sa poata sa-si plateasca artistii. Inca mai puteti sa va decideti sa veniti la Garana, aveti aici programul.


33 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *