O problema de logica

Tot incerc eu de ceva vreme sa imi dau seama cum functioneaza colaborarile (de orice fel) intre doua companii, ca am impresia ca unii isi bat jos si trag foloasele, iar altii trag ponoasele. C-asa-i in tenis. Probabil ca asta e legea firii, unul tre sa fie prost si altul sa iasa in castig, atfel nu vad o explicatie logica. Si sa va spun.

Compania 1 se intalneste cu compania 2, dupa o vreme in care compania 1 a tot insistat sa se partenerieze. Se intampla minunea, se fac actele, toata lumea e fericita: compania 2 da niste bani (nu o suma mica, oricum), iar compania 1 se obliga sa foloseasca tot felul de materiale promotionale in care sa mentioneze compania 2. Ce tare, ce fain, parteneriatul se desfasoara fara probleme pana cand compania 2 isi da seama ca parca nu se folosesc toate materialele promotionale in evenimentele pe care compania 1 le sustine.

Desigur, tipul de eveniment difera, sunt vreo 3 de toate, desfasurate in paralel. Contractul zice promovare peste tot, compania 1 zice ca doar in cadrul unui tip de eveniment. Compania 2 se scarpina in cap si se intreaba: “no, acum cum o scoatem la capat?”

In conditiile in care o companie s-a parteneriat cu tine atunci cand nimeni altcineva n-a facut-o, ti-a dat bani, s-a stresat sa iti fie bine, de ce esti imbecil si dai cu piciorul unei colaborari atat de misto? Unde-i logica aici?


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *